MOHOSZ

Tohosz

vízállás jelentés

Felhőkép

Közlemény az EÁH dokumentumok kiadásával kapcsolatban:

Értesítjük egyesületünk tagjait, hogy 2019. február 4-től megkezdjük az EÁH okmányok (állami jegy + fogási napló) értékesítését  a Perczel M. u. 35. sz. alatti forgalmazási pontunkon.
A torlódások elkerülése érdekében kérjük hozzák magukkal horgászkártyájukat! Amennyiben a kártyájukat még nem kapták kézhez, a regisztráció alkalmával kapott hatjegyű regisztrációs számot szíveskedjenek feljegyezni és magukkal hozni!
Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy a regisztráció nélkül leadott fogási naplókat a HORINFO  rendszerben nem tudjuk rögzíteni, ennél fogva részükre az EÁH okmányokat a regisztráció elvégzéséig nem, vagy csak emelt áron tudjuk biztosítani.
Gász László elnök

 

 

 

Tudnivalók a fogási napló leadásával kapcsolatban:
A HORINFO rendszer 2019. január 25-től életbe léptetett szabályai szerint a 2018. évre kiadott fogási naplókat CSAK A RENDSZERBE REGISZTRÁLT horgászok tudják jogkövetkezmények nélkül leadni (nem vizsgált szempont és nem követelmény, hogy a horgászkártya fizikailag is kézben legyen, elegendő az ÉLŐ státuszú regisztráció megléte).
Tekintve, hogy élő regisztráció nélkül semmilyen művelet a rendszerben nem végezhető el, a regisztráció nélkül leadott fogási naplók le nem adottnak tekintendők, melynek az a következménye, hogy az állami jegyet csak EMELT áron lehet a horgásznak a későbbiekben kiadni.
Ismételten és nyomatékosan felhívjuk a figyelmet a regisztráció végrehajtásának fontosságára, melyhez egyesületünk ezidáig hathatós, ügyfélszolgálati segítséget is nyújtott. Tapasztalataink szerint tagságunk mintegy 20%-a adós a regisztrációs teendők elvégzésével, emiatt kellemetlen helyzet alakulhat ki az okmányok kiváltása során. Az elmaradt regisztráció(k) okán felszínre kerülő anomáliákért egyesületünk semmilyen felelősséget vállalni nem tud.
Mint ahogy eddig sem, a jövőben sem lesz mód a Perczel M. u. 35. sz. alatti értékesítési pontunkon horgász regisztrációt végrehajtani. Amennyiben igény mutatkozik, úgy terveink szerint február hónap végén, egy később meghatározásra kerülő napon lehetővé tesszük a horgász-regisztráció segítését. Ennek mikéntjéről honlapunkon és FB-oldalunkon adunk tájékoztatást.

 

 Előzetes tájékoztató az állami horgászjegyek forgalmazásához:
Várhatóan 2019. február 4-én kezdődhetnek az állami horgászjegyek és a kapcsolódó okmányok forgalmazása. A mai napig rendelkezésre álló információk alapján az alábbiakról tájékoztatjuk tagjainkat:

A további vitákat elkerülendő a HORINFO rendszer a horgászvizsga elfogadásának feltételeit az alábbiak szerint határozza meg (elsősorban és zömében a hosszú kihagyás után újra horgászni szándékozó horgászok esetében):

Minden, az EÁH kiváltásához szükséges művelet egyesületi tagsághoz kötött. Az egyesületi tagdíj jogfolytonosság esetén 2000.- Ft. Gyermek horgászoknak tagdíjfizetési kötelezettsége nincs. Mindazok, akik 2018-ban nem voltak egyesületi tagok, belépő tagdíjat kötelesek fizetni, melynek mértéke a közgyűlés határozatának értelmében 4000.- Ft. Ezen új belépőknek tagfelvételi kérelmet kell kiállítaniuk.
A GDPR szabályozással összefüggésben, a tagsági jogviszony előfeltételeként minden egyesületi tagnak írásbeli hozzájárulását kell adnia adatainak a GDPR szerinti kezelhetőségéhez. Ennek hiányában egyesületi tagsági jogviszony nem létesíthető.
2018. szeptember 1. és december 2. között lehetőséget teremtettünk a HORINFO regisztrációjának segítéséhez. Azok számára, akik a fenti lehetőséget elmulasztották, a regisztrációjukhoz számítástechnikai segítséget adunk 2019. január 28-án, hétfőn 14.00 és 17.00 óra között a György féle Üzletház emeleti helyiségében.
Lehetőség szerint kérjük honlapunk és Facebook oldalunk figyelemmel kísérését, előfordulhat, hogy újabb, lényeges információkat kell megosztanunk.
Gász László elnök

 

 

F E L H Í V Á S

 

Értesítjük egyesületünk tagjait, hogy a HORGÁSZKÁRTYA regisztráció és igénylés a

www.mohosz.hu

honlapon,  az ott leírt iránymutatás segítségével mindenki számára elérhető és lefolytatható.

Javasoljuk az útmutató gondos áttanulmányozását, és családi-baráti segítség igénybevétele mellett az igénylés végrehajtását.

A HORGÁSZKÁRTYA megléte előfeltétele lesz a 2019. évi állami horgászjegyek kiváltásának!!

 

 

Az eddig megszokott egyesületi ügyintézési ponton (Bonyhád, Perczel M. u. 35.) a horgászkártya igényléssel kapcsolatos ügyintézés nem folyik, így sem technikai támogatást, sem segítséget nem tudunk adni!

 

Letölthető dokumentumok

2018-as jelentkezési lap horgászvizsgához

 

PDF formátumban innen letölthető HORGÁSZVIZSGÁRA
VALÓ FELKÉSZÜLÉST SEGÍTŐ TANKÖNYV.

 

 

Horgászatra vonatkozó legfontosabb jogszabályi előírások

 a halgazdálkodási törvény és végrehajtási rendeletéből! Elolvasásához kattintson a szövegre!

 

 

 

Kérjük adója 1%-val támogassa egyesületünket

Adószámunk:

19953669-1-17